Det sjunger i isen

Framsidan på den historiska romanen Det sjunger i isen, Vargatider del 1

De tre systrarna Dalin har levt ett lugnt och skyddat liv som döttrar till stadens kyrkoherde, men vintern 1869 förändras allt. Inez är på väg hem från grannsocknen när hon plötsligt befinner sig mitt i mardrömmen. Ensam och utlämnad till den skräckfigur hon bara hört ont om tror hon att hoppet är ute. Men efter hand börjar hon se människan bortom alla illasinnade rykten.

Samtidigt inser Inez att hon för första gången har möjlighet att fatta ett beslut om sitt eget liv. Men valet är inte enkelt. Hur hon än gör måste hon svika någon hon älskar. I och med Inez beslut sätts livet i gungning även för Elsa, som försöker hitta ett sätt att hantera sina skuldkänslor, och för Gertrud, som får se en ny värld öppna sig.

Serie: Vargatider #1  Utgiven: 2016  Sidantal: 432
Hårdpärm: ISBN 978-91-639-2237-4  Ebok: ISBN 978-91-639-2238-1
Digital ljudbok: ISBN 978-91-88579-94-2
Det sjunger i isen finns även tillgänglig som talbok för personer med läshinder.

Köp och provläs

Du kan köpa boken antingen här på min hemsida, på Bokus, Adlibris och andra nätbokhandlar samt i Ewerlöfs Bokhandel i Sala och hos Morgongåva Blommor och Presenter.

Smakprov.se kan du läsa de första kapitlen om du vill se om det är något för dig innan du köper. På Storytel kan du provlyssna på en liten snutt, även utan abonnemang. Du kan också höra (och se) mig läsa de första kapitlen i en serie Youtube-klipp.

Nedan kan du titta på en boktrailer/teaser för boken. (Tack till Inga-Britt Thalin för inspelningen av bakgrundsmusiken!)

Sagt om boken

Linnea har med den här boken verkligen lyckats porträttera vad olika livshändelser gör med olika människor. […] boken är också full av kärlek, hopp och oväntade vändningar. Den är en riktig bladvändare som skakar fram känslor hos läsaren som dröjer sig kvar långt efter att man lagt den ifrån sig för stunden. Jag kan inte nog rekommendera att ni köper och läser Det sjunger i isen, den är mer än värd det!!!” – Monie Szabo (skribent och lektör), Fjäderpennans bokblogg (klicka på länken för att läsa hela recensionen)

Ibland kan författare till historiska romaner ha en förmåga att räkna upp fakta som man förstår att de lärt sig under skrivandets gång, men Linnea Dunér bakar in sådana uppgifter och detaljer i handlingen på ett naturligt och trovärdigt sätt. […] Både personer och miljöer beskrivs på ett sätt som gör att jag känner att jag är där tillsammans med familjen i prästgården.” – Veronica Noaksson, Veronicasbokstagram på Instagram (klicka på länken för att läsa hela recensionen)

[…] en bok som är full av verklighet, känslor och historia. […] Om man gillar historiska romaner, då är det här något att läsa. Och är man en sån som skulle vilja ge historiska romaner en chans, men inte har vågat än så är det här en bra bok att börja med.” – Maria, Marias bokhylla (klicka på länken för att läsa hela recensionen)

Jag måste också får nämna hur imponerad jag är av Linnea Dunér då jag inte kan förstå att hon faktiskt är debutant! […] en mycket skicklig författare som verkligen behärskar skrivkonsten på ett ypperligt sätt. Språket är milt och mycket tilltalande, mjuka meningar och runda ord skapar en text som porlar fram likt en bäck. Stillsamt men ändå hörbart.” – Helen, Midnatts ord (klicka på länken för att läsa hela recensionen)

Vilken bok, jag ville inte att den skulle ta slut. Så bra, älskar miljön , tidsandan och karaktärerna. […] Det märks att författarinnan är väl insatt och påläst i historian och hur man lever då. […] En början på en ny favoritserie. En klockren fullpott i betyg.” – Veronica Lundin, Villivonkansbooks på Instagram (klicka på länken för att läsa hela recensionen)

En välskriven historisk roman. Jag får känslan av att varje ord är valt med omsorg. Otroligt stämningsfullt språk. Känns äkta! […] Det här är början på en triologi, en början på något väldigt bra.” – Jenny Eriksson (författare och bloggare), Försvinner och stannar kvar (klicka på länken för att läsa hela recensionen)

Dunér beskriver 1800-talets Sverige på ett kunnigt, livfullt och poetiskt sätt. Hon faller inte för lättköpta klichéer och hennes karaktärer känns levande och autentiska. En lättillgänglig och läsvärd historisk roman som bör tilltala alla som tycker om en bra berättelse.” – BTJ; Hanna Gunnarsson; häfte 2017:05

… a historic, romantic, nail-biting and heartwarming novel that I really love. […] get yourself a copy, because it’s incredibly läsvärd!” – Elin Lööw (inspiratör och bloggare)

En riktigt läsupplevelse. Jag hoppas verkligen att tvåan [är] på väg för jag kan knappt bärga mig till att få läsa vidare. Spänning romantik och riktiga karaktärer som man tror på!” – läsare

[…] tyvärr är historiska romaner ofta ganska endimensionella, det finns onda och goda människor och där någonstans stannar ofta beskrivningen. Men din berättelse och dina karaktärer ger oss som läsare så mycket mer, inte bara en stunds trevlig förströelse. Jag rycks verkligen med, blir glad och ledsen om vartannat och kan absolut inte sluta läsa.” – läsare

En fantastiskt gripande berättelse. Miljöerna – tid och rum – känns rakt igenom trovärdiga! […] Jag älskar ditt romantiska sätt att beskriva prästgården, parken och skogen. Personbeskrivningarna är också väldigt, väldigt bra – jag fäste mig så vid [karaktärerna]. Jag har tänkt mycket på dem. De är så mänskliga! […] De senaste dagarna, då jag närmade mig upplösningen och allt blev så himla spännande, kunde jag knappt tänka på något annat än att få fortsätta läsa. När jag läste var jag verkligen inne i bokens värld, på ett sätt som jag inte har upplevt på väldigt länge.” – läsare

Du lägger fram alltsammans på ett lättillgängligt sätt, med okonstlat språk, och det gillar jag verkligen. Ditt språk är över huvud taget underbart, med många vackra beskrivningar och liknelser. Jag blev helt fängslad av din värld, och när boken var slut kände jag att jag ville veta mer!” – läsare