Om mig

Hela mitt liv har jag levt parallellt i olika fantasivärldar och i andra tider – från min barndoms fantasiland där jag hade en häst med guldman, till flera turer till Medeltidsveckan på Gotland. Min första ”bok” skrev jag som treåring på ett dubbelvikt A4-ark.

Jag är född 1989 och uppväxt i Sollentuna utanför Stockholm i en skrivande familj. Mamma Anna Dunér är väletablerad barnboksförfattare och morbror Edward Blom har bl.a. gett ut prisbelönta kokböcker. Tjugotvå år gammal köpte jag ett torp strax utanför orten med det vackra namnet Morgongåva, belägen mellan Sala och Uppsala, och flyttade dit med min hund Silva. Det är det bästa jag gjort och har lett till många möjligheter och upplevelser som jag aldrig skulle ha fått om jag inte vågat förverkliga min dröm.

Romanserien Vargatider började jag skriva på under en ganska stillastående och händelsefattig period av mitt liv. Systrarna Dalin och människorna i deras närhet blev snabbt nära vänner och deras tillvaro intresserade mig långt mer än min egen. Efter en flytt och en nystart fick jag både nya vänner, nytt jobb och nya hobbies, och mitt eget liv har därmed blivit betydligt mer spännande. Samtidigt stärktes mitt självförtroende så att jag vågade mig på att ge ut böckerna.

Kanske kan de ge dig samma verklighetsflykt som de gett mig i svåra eller långtråkiga stunder, eller också ”bara” en spännande läsupplevelse. I vilket fall hoppas jag att även du kan finna dig vänner bland invånarna i Smedsby – eller i dess djupa skogar…

 

Linnea Dunér