Om mig

Jag är en sådan där som alltid har velat bli författare. Ändå sysslade jag med annat i flera år innan jag år 2016 slutligen bestämde mig för att ge ut de två romaner som låg och tog upp plats på min hårddisk till ingen nytta. Det beslutet har jag inte ångrat en minut.

Jag är född 1989 och uppväxt i Sollentuna i en skrivande familj. Mamma Anna Dunér är väletablerad barnboksförfattare och morbror Edward Blom har bl.a. gett ut prisbelönta kokböcker. Tjugotvå år gammal köpte jag ett torp strax utanför orten med det vackra namnet Morgongåva, belägen mellan Sala och Uppsala, och flyttade dit tillsammans med min hund. Det är det bästa jag gjort och har lett till många möjligheter och upplevelser som jag aldrig skulle ha fått om jag inte vågat förverkliga min dröm.

Romanserien Vargatider började jag skriva på under en ganska stillastående och händelsefattig period av mitt liv. Systrarna Dalin och människorna i deras närhet blev snabbt nära vänner och deras tillvaro intresserade mig långt mer än min egen.

Efter flytten fick jag både nya vänner, nytt jobb och nya hobbies, och mitt eget liv blev därmed betydligt mer spännande. Samtidigt stärktes mitt självförtroende så att jag vågade mig på att ge ut böckerna. Förverkligandet av en dröm ledde alltså till förverkligandet av en annan, och nu väntar jag med spänning på nästa länk i kedjan!

Linnea Dunér