Noveller och antologier

Noveller är trevliga att skriva mellan romanerna. Visst är noveller trevliga att läsa också?


Novell: Midsommarafton

Omslaget till e-novellen Midsommarafton av Linnea Dunér. Siluetten av en kvinna och en ko med skogsklädda berg i bakgrunden.

Novellen Midsommarafton är en så kallad spinoff på Vargatider-serien. Här är det Kerstin från Toresgården som är huvudperson. Hon vaknar först av alla på fäbodvallen tidigt på midsommarafton 1873. Så länge de andra kullorna sover vågar hon tro att det ska bli en bra dag, då de tillsammans ska fira solen och ljuset. Kanske ska de andra för en gångs skull bortse från att de är hemmansägardöttrar och hon ett föräldralöst tjänstehjon. Och kanske, kanske kommer Björn upp från byn innan dagen är till ända …

Serie: Vargatider (spinoff)   Utgiven: 2018
Format: ebok, digital ljudbok (uppläsare: Marta Andersson-Larson)

Novellen är tillgänglig i nätbokhandlarna, i streamingtjänster och på en del bibliotek.

Sagt om Midsommarafton

Mycket vackert skriven novell som ger härlig sommarkänsla! Välskrivet, mysigt och trovärdigt …” (Anna Granberg, Goodreads)


Antologimedverkan: Livet, kärleken & döden
(historiska noveller)

Antologin "Livet, kärleken och döden" med historiska novellerUnder the Kite Publishing planerar att under 2021 eller 2022 ge ut en antologi med noveller i historisk miljö. Jag medverkar med novellen När världen låg öppen, som utspelar sig i en liten svensk by i början av förra seklet.

Det är taklagsgille på byns största gård och Anna ser fram emot att dansa på logen. Men förväntan rinner ut i sanden och hon börjar undra vad hon gör där – när vandringsmannen Valentin dyker upp och får henne att se allt med andra ögon. Innan de skiljs åt för kvällen kommer Valentin med en fråga. Frågan ger Anna svindel. Med ens ligger hela världen öppen.

Planerad utgivning: 2022?

Tyvärr har utgivningen lagts på is pga sjukdom, men jag hoppas fortfarande på att den ska komma ut, förr eller senare. Boken kommer då att kunna köpas i nätbokhandeln eller direkt av mig med en signatur vid min novell.

Läs mer på förlaget Under the Kites webbplats.