Noveller och antologier

Noveller är trevliga att skriva mellan romanerna. Visst är de trevliga att läsa också? Det är inte omöjligt att jag sätter ihop en novellsamling framöver, kanske med noveller från Vargatider-världen.


Antologimedverkan: Livet, kärleken & döden (historiska noveller)

Antologin "Livet, kärleken och döden" med historiska novellerUnder the Kite Publishing planerar att under 2021 ge ut en antologi med noveller i historisk miljö. Jag medverkar med novellen När världen låg öppen, som utspelar sig i en liten svensk by i början av förra seklet.

Det är taklagsgille på byns största gård och Anna ser fram emot att dansa på logen. Men förväntan rinner ut i sanden och hon börjar undra vad hon gör där – när vandringsmannen Valentin dyker upp och får henne att se allt med andra ögon. Innan de skiljs åt för kvällen kommer Valentin med en fråga. Frågan ger Anna svindel. Med ens ligger hela världen öppen.

Planerad utgivning: 2021?

Boken kommer att kunna köpas i nätbokhandeln och direkt av mig med en signatur vid min novell.

Läs mer på förlaget Under the Kites webbplats.


Novell: Midsommarafton

Omslaget till e-novellen Midsommarafton av Linnea Dunér. Siluetten av en kvinna och en ko med skogsklädda berg i bakgrunden.

Novellen Midsommarafton är en så kallad spinoff på Vargatider-serien. Här är det Kerstin från Toresgården som är huvudperson. Hon vaknar först av alla på fäboden tidigt en midsommarafton, och så länge de andra kullorna sover kan hon låtsas att hon är en av dem och att det kommer bli en bra dag …

Serie: Vargatider (spinoff)   Utgiven: 2018

Novellen är endast utgiven som e-bok. Den är tillgänglig i nätbokhandlarna och på de flesta streamingtjänster.