Linnea

Jag är en sådan där som alltid har velat bli författare. Ändå dröjde det till år 2016 innan jag slutligen bestämde mig. Två romaner låg och skräpade på min hårddisk till ingen nytta. Nu skulle de ges ut! Det beslutet har jag inte ångrat en minut.

Jag är född 1989 och uppväxt i Sollentuna i en skrivande familj. Mamma Anna Dunér är väletablerad barnboksförfattare och morbror Edward Blom har bland annat skrivit prisbelönta kokböcker. År 2012 köpte jag ett torp strax utanför orten med det vackra namnet Morgongåva (mellan Sala och Uppsala). Det är det bästa jag gjort. Det har lett till många möjligheter och upplevelser som jag aldrig skulle ha fått om jag inte vågat förverkliga min dröm.

Romanserien Vargatider började jag skriva på under en ganska händelsefattig period. Systrarna Dalin blev snabbt nära vänner och deras tillvaro intresserade mig mer än min egen. Efter flytten fick jag nya vänner, nytt jobb och nya hobbies. Mitt eget liv blev därmed betydligt mer spännande. Samtidigt stärktes mitt självförtroende så att jag vågade ge ut böckerna. Förverkligandet av en dröm ledde alltså till förverkligandet av en annan. Nu ser jag med spänning fram emot nästa länk i kedjan!

Linnea Dunér i media

Här samlar jag länkar till intervjuer och liknande med mig. Utdrag ur recensioner hittar du på respektive boks sida.